Toni Morrison’s Beloved, Exam Based Questions

Toni Morrison’s Beloved, Exam Based Questions

LMES
0
MCQ Quiz

Toni Morrison’s

MCQ Quiz

Beloved

1. Who is the central character of Toni Morrison’s Beloved? (NET 2014, PGTRB, TNPSC, UPSC, CUET)

a) Baby Suggs

b) Denver

c) Sethe

d) Beloved

Answer: c) Sethe

2. Which historical event serves as the backdrop for Beloved? (UPSC, PGTRB, NET 2016, CUET)

a) The American Civil War and its aftermath

b) The American Revolution

c) The Great Depression

d) World War I

Answer: a) The American Civil War and its aftermath

3. What is the address of the haunted house in Beloved? (TNPSC, PGTRB, NET 2012)

a) 123 Bluestone Road

b) 124 Bluestone Road

c) 135 River Street

d) 146 Oakwood Drive

Answer: b) 124 Bluestone Road

4. Who is Baby Suggs in Beloved? (PGTRB, UPSC, NET 2015, CUET)

a) Sethe’s daughter

b) Sethe’s mother-in-law

c) A white abolitionist

d) A neighbor of Sethe

Answer: b) Sethe’s mother-in-law

5. Who is Beloved most likely a reincarnation of? (NET 2013, UPSC, TNPSC, PGTRB)

a) Sethe’s murdered daughter

b) Denver’s friend

c) A runaway slave girl

d) Baby Suggs

Answer: a) Sethe’s murdered daughter

6. Who helps Sethe to escape slavery? (PGTRB, UPSC, CUET, NET 2018)

a) Halle

b) Amy Denver

c) Paul D

d) Mr. Garner

Answer: b) Amy Denver

7. Paul D is associated with which group of slaves? (NET 2011, UPSC, PGTRB)

a) Sweet Home men

b) Bluestone Road men

c) Underground Railroad

d) Abolitionist group

Answer: a) Sweet Home men

8. What is the significance of the number “124” in Beloved? (NET 2019, TNPSC, UPSC, CUET)

a) It is the number of children Sethe has

b) It represents the missing child (3rd daughter)

c) It refers to the years of slavery

d) It is Paul D’s prison number

Answer: b) It represents the missing child (3rd daughter)

9. Which character represents hope and future for Sethe in Beloved? (PGTRB, NET 2017, CUET)

a) Paul D

b) Denver

c) Baby Suggs

d) Stamp Paid

Answer: b) Denver

10. In what year was Toni Morrison awarded the Nobel Prize in Literature, partly for works like Beloved? (UPSC, NET, TNPSC, CUET)

a) 1987

b) 1991

c) 1993

d) 1995

Answer: c) 1993

Post a Comment

0Comments

Let me know your doubts

Post a Comment (0)