Bacon's Of Truth, Exam Based Questions

Bacon's Of Truth, Exam Based Questions

LMES
0
MCQ Quiz

Bacon's

MCQ Quiz

Of Truth

1. When was Francis Bacon’s essay "Of Truth" first published? (General Literature Quiz)

A) 1597

B) 1612

C) 1625

D) 1630

Ans: C) 1625

2. The writing style of Francis Bacon in "Of Truth" is: (General Literature Quiz)

A) Double style

B) Public style

C) Middle style

D) Aphoristic style

Ans: D) Aphoristic style

3. Francis Bacon’s essay "Of Truth" begins with which one of the following expressions? (General Literature Quiz)

A) What is Nature?

B) What is Idea?

C) What is Truth?

D) What is God?

Ans: C) What is Truth?

4. Who first said “What is Truth?” as referenced by Bacon in "Of Truth"? (General Literature Quiz)

A) Jesus

B) Pilate

C) Tiberius

D) None

Ans: B) Pilate

5. According to Bacon, why do people avoid truth? (General Literature Quiz)

A) Due to their fear

B) Because they do not like it

C) Due to their corrupt love for falsehood

D) Because they hate it

Ans: C) Due to their corrupt love for falsehood

6. According to Bacon, truth is like: (General Literature Quiz)

A) Pearl

B) Gold

C) Diamond

D) Carbuncle

Ans: A) Pearl

7. Which metaphor has been used by Bacon to describe truth? (General Literature Quiz)

A) Daylight

B) Mirror

C) Darkness

D) Moonlight

Ans: A) Daylight

8. From whom did Bacon adopt the saying, “a liar is brave towards God and a coward towards men”? (PGTRB / General Literature Practice)

A) Plato

B) Aristotle

C) Montaigne

D) Pilate

Ans: C) Montaigne

9. According to Bacon in his “Of Truth”, who introduced a school for thinking and examined the relation between truth and lies? (PGTRB)

A) Europeans

B) Indians

C) Armenians

D) Grecians

Ans: D) Grecians

10. “It is a naked, and open daylight, that doth not show the masks, and mummeries, and triumphs of the world…” In this context, what does Bacon refer to as “naked”? (PGTRB)

A) Lie

B) Imagination

C) Truth

D) Materialism

Ans: C) Truth

11. “…may perhaps come to the price of a pearl, that showeth best day by day; but it will not rise to the price of a diamond”. When Bacon says this, to what is he referring? (PGTRB)

A) Falsehood

B) Poetry

C) Truth

D) Illusion

Ans: C) Truth

Post a Comment

0Comments

Let me know your doubts

Post a Comment (0)