8th English My Computer Needs A Break Quiz | Samacheer Kalvi TNPSC

LMES
0
8th English My Computer Needs A Break Quiz | Samacheer Kalvi TNPSC

8th Samacheer English – My Computer Needs A Break – Quiz

1. Who wrote the poem “My Computer Needs A Break”?

A) Shanthini Govindan

B) Christina M. Kerschen

C) George Eliot

D) John Keats

Ans: A) Shanthini Govindan

2. How does the poet initially describe her computer?

A) Slow and weak

B) Brainy and smart

C) Old and useless

D) Noisy and heavy

Ans: B) Brainy and smart

3. The computer seems to know ______ of information by heart.

A) drops

B) mountains

C) pages

D) rivers

Ans: B) mountains

4. What does “mountains of information” mean?

A) Very little information

B) A great amount of information

C) Information about mountains only

D) Incorrect information

Ans: B) A great amount of information

5. What does the poet do after typing a question?

A) Switches off the computer

B) Gives the mouse a click

C) Calls a doctor

D) Saves the file

Ans: B) Gives the mouse a click

6. How quickly did the computer normally give an answer?

A) Really quick

B) After several hours

C) The next day

D) Very slowly

Ans: A) Really quick

7. Of late, how had the computer been behaving?

A) Very politely

B) Badly

C) Perfectly

D) Quietly

Ans: B) Badly

8. The poet describes the computer as:

A) absent-minded

B) courageous

C) generous

D) patient

Ans: A) absent-minded

9. What does “absent-minded” mean?

A) Very intelligent

B) Forgetful

C) Angry

D) Energetic

Ans: B) Forgetful

10. What did the computer forget to do?

A) Start

B) Save and store the poet's work

C) Display the screen

D) Connect the mouse

Ans: B) Save and store the poet's work

11. What happened to the poet's work instead of being saved?

A) It was printed

B) It vanished

C) It was emailed

D) It doubled

Ans: B) It vanished

12. What does “vanish” mean?

A) Appear

B) Disappear

C) Improve

D) Save

Ans: B) Disappear

13. What does “dreadful” mean?

A) Pleasant

B) Unpleasant or terrible

C) Beautiful

D) Useful

Ans: B) Unpleasant or terrible

14. What did the computer fail to check?

A) The poet's handwriting

B) The poet's spellings

C) The printer

D) The internet connection

Ans: B) The poet's spellings

15. What did the computer hide?

A) The mouse

B) The poet's files

C) The keyboard

D) The monitor

Ans: B) The poet's files

16. What did the naughty computer gobble?

A) A mouse

B) A worm

C) A file

D) A keyboard

Ans: B) A worm

17. How did the computer behave after gobbling the worm?

A) Calmly

B) Erratically

C) Normally

D) Silently

Ans: B) Erratically

18. What does “erratically” mean?

A) Unsteadily or unpredictably

B) Carefully

C) Quietly

D) Regularly

Ans: A) Unsteadily or unpredictably

19. What made the poet squirm?

A) The computer gave a quick answer

B) The computer gobbled a worm and behaved erratically

C) The computer saved her work

D) The doctor arrived late

Ans: B) The computer gobbled a worm and behaved erratically

20. What does “squirm” mean?

A) To laugh loudly

B) To twist the body in discomfort

C) To run quickly

D) To fall asleep

Ans: B) To twist the body in discomfort

21. What did the computer finally catch?

A) A cold

B) A virus

C) A mouse

D) A bug from the garden

Ans: B) A virus

22. What happened after the computer caught a virus?

A) It became faster

B) It fell very sick

C) It printed everything

D) It repaired itself

Ans: B) It fell very sick

23. Whom did the poet call when the computer fell sick?

A) A teacher

B) A doctor

C) A policeman

D) A friend

Ans: B) A doctor

24. What did the poet ask the doctor?

A) Whether the computer needed a new mouse

B) Whether the tired computer wanted a holiday

C) Whether she needed another computer

D) Whether the computer could write a poem

Ans: B) Whether the tired computer wanted a holiday

25. Pick out the rhyming words from “give my mouse a click / ... answer really quick”.

A) mouse – answer

B) click – quick

C) give – really

D) question – answer

Ans: B) click – quick

26. Identify the alliterated words in “give my mouse a click”.

A) give – click

B) my – mouse

C) mouse – click

D) give – my

Ans: B) my – mouse

27. What figure of speech is used when the computer is said to have “gobbled a worm”?

A) Simile

B) Personification

C) Onomatopoeia

D) Oxymoron

Ans: B) Personification

28. Identify the alliterated words in “made me squirm”.

A) made – me

B) me – squirm

C) made – squirm

D) behaved – squirm

Ans: A) made – me

29. What is the rhyme scheme of each four-line stanza of the poem?

A) ABAB

B) AABB

C) ABCB

D) ABBA

Ans: B) AABB

30. What is the main idea of “My Computer Needs A Break”?

A) A smart computer humorously begins behaving like a tired, forgetful and sick person

B) Computers should never be used

C) The poet wants to buy a new mouse

D) The poet dislikes technology completely

Ans: A) A smart computer humorously begins behaving like a tired, forgetful and sick person

Post a Comment

0Comments

Let me know your doubts

Post a Comment (0)