8th English The Mystery of the Cyber Friend Quiz | Samacheer Kalvi

LMES
0
8th English The Mystery of the Cyber Friend Quiz | Samacheer Kalvi

8th Samacheer English – The Mystery of the Cyber Friend – Quiz

1. Who wrote “The Mystery of the Cyber Friend”?

A) Ruskin Bond

B) Zac O’Yeah

C) Manoj Das

D) C. Rajagopalachari

Ans: B) Zac O’Yeah

2. Where does Shree live?

A) Ambala

B) Katpadi Junction

C) Bengaluru

D) Chennai Central

Ans: B) Katpadi Junction

3. Where does Shree's mother work?

A) In a bank

B) In a jewellery shop

C) In a school

D) In a hospital

Ans: B) In a jewellery shop

4. What is Shree's father's occupation?

A) Teacher

B) Taxi driver

C) Shopkeeper

D) Station master

Ans: B) Taxi driver

5. Why were Shree's parents pleased that she used the computer?

A) They wanted her to become a film actress

B) They wanted her to learn computers

C) They wanted her to play games all day

D) They wanted her to watch films

Ans: B) They wanted her to learn computers

6. What does Shree use the computer for?

A) Only watching movies

B) Finding information for school projects and sending e-mails

C) Only shopping

D) Only listening to songs

Ans: B) Finding information for school projects and sending e-mails

7. What does everyone call Shree's aunt?

A) Amma

B) Akka

C) Chaitra

D) Madhoo

Ans: B) Akka

8. What traditional games does Akka like to play?

A) Games with stones and shells

B) Online games

C) Chess only

D) Video games

Ans: A) Games with stones and shells

9. What is the name of the social-networking facility on Shree's computer?

A) Cyber Chat

B) Friends Net

C) School Net

D) Kids World

Ans: B) Friends Net

10. When did Shree join Friends Net?

A) On her tenth birthday

B) On her thirteenth birthday

C) On her fifteenth birthday

D) On New Year's Day

Ans: B) On her thirteenth birthday

11. How long before the events of the story had Shree joined Friends Net?

A) Two days

B) Two weeks

C) Two months

D) Two years

Ans: C) Two months

12. Why did Shree decide to unfriend her school friends?

A) They teased her about always talking about food

B) They refused to help with homework

C) They changed schools

D) They took her camera phone

Ans: A) They teased her about always talking about food

13. From whom did Shree receive a new friend request?

A) Madhoo

B) Chaitra

C) Akka

D) Rani

Ans: B) Chaitra

14. How did Chaitra appear in the profile picture?

A) Like a film star

B) Like an old woman

C) Like a teacher

D) Like a police officer

Ans: A) Like a film star

15. What did Shree do with Chaitra's friend request?

A) Deleted it

B) Clicked ACCEPT

C) Reported it immediately

D) Ignored it

Ans: B) Clicked ACCEPT

16. Where did Chaitra claim to go to school?

A) Near Shree's school

B) In Bengaluru

C) At Katpadi railway station

D) In Chennai

Ans: A) Near Shree's school

17. What made Shree suspicious about Chaitra's school?

A) Shree knew there was no other school near her school

B) Chaitra said she hated school

C) Chaitra refused to study

D) Akka worked in the school

Ans: A) Shree knew there was no other school near her school

18. What did Chaitra ask Shree to send?

A) A school book

B) A selfie and her phone number

C) Her homework

D) Some money

Ans: B) A selfie and her phone number

19. Why could Shree not send Chaitra a selfie?

A) She did not know how

B) She did not have a camera phone

C) Her internet was disconnected

D) Akka took her phone

Ans: B) She did not have a camera phone

20. What did Chaitra offer to give Shree?

A) A laptop

B) An old camera phone

C) A new computer

D) A pair of earrings

Ans: B) An old camera phone

21. Where did Chaitra ask Shree to meet?

A) At school

B) At the railway station

C) At a jewellery shop

D) At a cinema theatre

Ans: B) At the railway station

22. When did Chaitra say they should meet at the railway station?

A) When the Bengaluru train arrived

B) When the Chennai train arrived

C) At midnight

D) After school

Ans: A) When the Bengaluru train arrived

23. Whose photograph was actually used as Chaitra's profile picture?

A) Shree's aunt

B) Film actress Madhoo

C) Shree's teacher

D) A policewoman

Ans: B) Film actress Madhoo

24. What did Chaitra insist Shree should do when they met?

A) Bring Akka

B) Come alone

C) Bring her parents

D) Bring her school friends

Ans: B) Come alone

25. To whom did Shree finally confide about Chaitra?

A) Her online friends

B) Her aunt, Akka

C) A taxi driver

D) Madhoo

Ans: B) Her aunt, Akka

26. Whom did Akka inform before waiting for Chaitra at the station?

A) The Station Manager

B) Shree's school teacher

C) The taxi driver

D) A film actress

Ans: A) The Station Manager

27. Who actually came to meet Shree at the railway station?

A) A thirteen-year-old girl

B) A man about Shree's father's age

C) Madhoo

D) Shree's school friend

Ans: B) A man about Shree's father's age

28. What did Akka do when the imposter approached Shree?

A) She ran away

B) She hit him with her handbag

C) She gave him a phone

D) She asked Shree to follow him

Ans: B) She hit him with her handbag

29. How did the police finally find the man who pretended to be Chaitra?

A) By questioning Madhoo

B) A cybercrime officer examined Shree's computer

C) Shree followed him home

D) The boatman identified him

Ans: B) A cybercrime officer examined Shree's computer

30. Where was the cybercriminal finally caught?

A) At Shree's school

B) At his office in Bengaluru

C) At Madhoo's house

D) At the jewellery shop

Ans: B) At his office in Bengaluru

Post a Comment

0Comments

Let me know your doubts

Post a Comment (0)